Μήνυμα Προέδρου του Οργανισμού

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,vagxatz

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης έχει την τιμή να παρουσιάζει κάθε χρόνο μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες φιλοδοξούμε καλύπτουν όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών προτιμήσεων των συμπολιτών μας. σημαντικότερων μουσικών και θεατρικών δρώμενων πανελλαδικά. Επίσης διαθέτει ένα μεγάλο εύρος από επιμορφωτικά τμήματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα οποία λειτουργούν κατά τη διάρκεια της εκάστοτε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σημαντικό στοιχείο της δράσης του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι η διαρκής προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Νέας Σμύρνης ως τόπου συνάντησης του παλιού και του νέου, της ιστορίας και της εξέλιξης. Δεδομένου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε όλο και πιο άρτια το σύνολο δημιουργημάτων των προγόνων αλλά και των σύγχρονων μας, υπενθυμίζοντας τα ήθη, τα έθιμα , τις παραδόσεις που μας χαρακτηρίζουν ως κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να πλησιάσουμε ευκολότερα στην εξέλιξη.  

Ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε πολίτης της Νέας Σμύρνης να συμμετέχει και να γίνεται κοινωνός σε όλες τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού, γνωρίζοντας την κληρονομιά του, την ιστορία της πόλης του, με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα ανά τους αιώνες στη Νέα Σμύρνη. Ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ως δημιουργός και ως δεκτής μιας σειράς από πολιτιστικές καινοτομίες.  

Φυσικά σε κάθε προσπάθεια κρύβεται το όραμα ενός ή πολλών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και ανάγκη κι όχι σαν ένα προνόμιο, το οποίο ειδικά στις μέρες μας μπορούν να έχουν λίγοι. Γι’ αυτό το σκοπό οργανώνονται διάφορες πρωτοβουλίες με καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και επαγρύπνησης

Θερμά ευχαριστούμε τους συνοδοιπόρους, τους εργαζόμενους, τα μέλη του Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού, τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης για τη συμβολή τους σε αυτό το εγχείρημα.

 

 

Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης

Βαγγέλης Χατζατουριάν